Om oss

Historik

SeniorNet Skutskär/Älvkarleby startade hösten 2006 med c:a 25 medlemmar. Klubben tillhör riksorganisationen SeniorNet Sweden som har c:a 9.000 medlemmar och finns på flera orter över hela Sverige.

SeniorNet Sweden är en ideologiskt och partipolitiskt obunden ideell förening för seniorer som vill lära sig IT.
Föreningen har till ändamål att främja seniorers användning av de möjligheter som informationstekniken ger i samhället samt verka för att denna teknik anpassas till deras behov.

Medlemskap

Medlemskap i SeniorNet Sweden kostar 250 kr för 12 månader och du ansluter dig till din lokala klubb. Som medlem har du tillgång till Seniornet Swedens utbildningsmaterial, samt även medlemsförmåner. Vid terminsslut bjuder föreningen medlemmarna på avslutningslunch i Skutskär alternativt i Gävle.

Träffpunkt

Vi träffas i biblioteket i Skutskär på måndagar  kl 10.00-12.00. I Gävle träffas vi tisdag och torsdag 13-15. Förutom arbetet vid datorerna fikar vi tillsammans. De här förmiddagarna har blivit en fin social samvaro i en trevlig miljö. Till detta bidrar inte minst bibliotekets personal, som också gläds åt att föreningen bildats och att intresset för den växer. I Gvle har vi startat samarbete med Studiefrämjandet vilket inneburit att vi har tillgång till bra kurslokal och bra stöd av Studiefrämjandet.

Vi har några bärbara datorer och tre Ipads som kursdeltagarna kan låna när vi har utbildning, kanske ett sätt att prova på innan köp.

Vi välkomnar nya medlemmar

Börje Larsson
Ordförande

Uppdaterat i februari 2020 av Webmaster